/, 3D Learning, Awareness, Dezvoltare Personala, Digital Business, Edu, Uncategorized/Realitatea virtuală in industria petrolului si gazelor: tendinte dezvaluite

Realitatea virtuală in industria petrolului si gazelor: tendinte dezvaluite

Trainingul in industria petrolului si a gazelor este unul dintre domeniile majore in care realitatea virtuala a castigat teren.

Companiile de petrol si gaz cheltuiesc milioane de dolari pentru formarea noilor angajati, si nu numai, pentru a indeplini standardele de siguranta. Realitatea virtuala si simularile 3D permit angajatilor sa interactioneze cu echipamente de instalatie si sa experimenteze posibile situatii de urgenta intr-un mediu sigur.

Simularea operatiunilor

Realitatea virtuala ofera utilizatorului o experienta imersiva prin crearea unei simulari 3D a mediilor din lumea reală. Realitatea virtuala permite companiilor sa creeze o clona digitala pentru a reproduce performanta unui camp petrolier, a unei rafinarii sau a oricarei alte unitati operationale pe o platforma virtuala. Acest lucru ajuta la minimizarea riscurilor si a costurilor asociate cu implementarea noilor procese în cadrul operatiunilor de petrol si gaze.

Analiza terenului suprafetei petroliere

Realitatea virtuala joaca un rol important in crearea unei  vizualizari 3D ale structurilor geologice subterane. VR poate reproduce rezervoarele subterane, defectiuni structurale si alte formatiuni geologice. Această tehnologie aduce beneficii geologilor, geofizicienilor si inginerilor pentru a intelege mai bine topografia pentru identificarea rezervelor potentiale de hidrocarburi si pentru a planifica cu exactitate operatiunile de foraj, minimizand astfel posibilitatea cheltuielilor legate de foraj cu gauri uscate si creste eficienta de foraj.

Efectuarea de programe de instruire

Tehnologia VR poate crea soluții 3D ale locatiilor din lumea reala, inclusiv a resurselor de petrol si gaze. Acest lucru ajuta la desfasurarea programelor de instruire care folosesc modele imersive 3D  pentru a ajuta la imbunatatirea intelegerii diferitelor sisteme si procese utilizate in industrie. Tehnologiile VR ajuta, de asemenea, operatorii de teren sa imbunatateasca intelegerea procedurilor de siguranta si sa raspunda la situatii de urgenta.

Testarea si inspectia proceselor

VR este utilizat pentru a creste eficienta activitatilor de inspectie si intretinere prin simularea si modelarea bazată pe date. Tehnologia ajuta la integrarea datelor istorice cu informatii in timp real pentru a identifica cerintele de intretinere si îndruma tehnicienii cu privire la sarcinile care trebuie executate pentru a preveni o defalcare iminenta. Aceasta implica instructiuni pas cu pas despre localizarea piesei defecte si repararea sau inlocuirea acesteia, reducand astfel timpul necesar pentru executarea activitatii de intretinere.

Proiectarea si fabricarea unui produs

Realitatea virtuala ofera noi posibilitati în domeniul dezvoltarii de produse. Tehnologia VR reduce timpul de transformare pentru dezvoltarea echipamentelor de petrol si gaze, critice prin accelerarea procesului de proiectare a produsului. De asemenea, tehnologia reduce consumul de materiale intr-o mare masura eliminand nevoia de fabricare a diferitelor prototipuri pentru testare.

Managementul dezastrului  folosind realitatea virtuala

Tehnicienii de teren din industria petrolului si a gazelor lucreaza in conditiile dure de mediu si sunt susceptibili la gaze si substante chimice periculoase. Realitatea virtuala are potentalul de a antrena angajatii pentru a face fata raspunsurilor de urgenta prin crearea simularii scenariilor din lumea reala.

VR – Clona digitala

Clona digitala permite companiilor sa vizualizeze operatiunile instalatiilor intr-un mediu imersiv folosind Realitatea Virtuala. Acestea sunt o replica in realitatea virtuala a procesele de fixare si ajuta la identificarea zonelor potentiale cu probleme si la elaborarea de planuri pentru a le depasi.

Contacteaza-ne aici! 

[contact-form-7 id=”9″ title=”Contact form 1″]

By |2020-07-14T08:52:03+00:00July 14th, 2020|3D - VR, 3D Learning, Awareness, Dezvoltare Personala, Digital Business, Edu, Uncategorized|Comments Off on Realitatea virtuală in industria petrolului si gazelor: tendinte dezvaluite

About the Author: