/, Edu, Uncategorized/Realitatea virtuala in industria modei

Realitatea virtuala in industria modei

Realitatea virtuala incepe sa dea dovada din ce in ce mai mult de un potential masiv. Cu toate ca unele persoane sunt inca sceptice, se stie prea bine ca realitatea virtuala reprezinta viitorul apropiat in industriile existente in lume.

Tinand cont de perioada actuala (pandemia COVID-19), tot mai multe companii tind spre digitalizare. Daca nu fac acest lucru din proprie vointa, il fac din obligatie, deoarece standardul pe piata este de cele mai multe ori stabilit de jucătorii care detin deja un business digital.

Acest lucru se intampla si in industria modei, tehnologiile VR oferindu-i totodata, foarte multe beneficii. Se stie prea bine faptul că utilizarea tehnicilor VR nu duce la pierderile nimănui, nici ale clientului, nici ale comerciantului, in final aducand doar profit.

Tehnologiile VR pot oferi industriei modei, magazine virtuale care pot fi accesate prin intermediul unor software-uri speciale. Acestea pot avea avatare 3D care pot fi denumite chiar „oameni virtuali”. Aceste avatare pot sta la dispozitia clientilor, oferindu-le suport si ajutor atunci cand acestia doresc sa probeze diverse articole.

Un studiu recent arata cum interactivitatea si indicii vizual-spatiali in mediul VR 3D ar spori semnificativ  modul de perceptie a informativitatii si ludicitatii in comparatie cu spatiile digitale conventionale 2D. In consecinta aceasta ar avea un impact pozitiv asupra deciziilor de cumparare.

In plan mai extins, realitatea virtuala, poate fi de folos si in prezentarile de moda. Cu o casca VR si software-ul special, se poate obtine un scenariu absolut realist in care poti fi prezent la unele dintre cele mai fabuloase prezentari de moda, la costuri substantial de mici.

Totodata, plasarea in primul rand la celebrele spectacole nu este singurul mod in care VR poate fi folosit in industria modei. Cu ajutorul castii VR si a software-ului, poti pasi in showroom-urile celor mai importante branduri de moda.

In anul 2017, Saptamana Modei din New York, s-a extins cu mult mai mult fata de New York si chiar de continentul Americii. Utilizatorii au avut sansa de a fi practic prezenti la un spectacol inedit din confortul casei lor, spectacolul in sine fiind filmat cu o saptamana mai devreme. Utilizatorii au avut ocazia de a vizualiza colectiile de modă la 360 de grade si au putut chiar sa interactioneze cu diversele articole puse la dispozitia lor. Acest eveniment a fost disponibil numai prin invitatie.

Realitatea virtuala poate ajuta brandurile de modă sa isi extinda nu numai publicul si sa-si impresioneze oaspetii cu experiente extraordinare ci si sa planifice designul magazinului si a aspectului in spatiul virtual pentru a gasi cea mai optima solutie.

Celebrul brand de moda, Rebecca Minkoff, experimenteaza beneficiile realitatii virtuale inca din 2014. Recreand magazinele de marca in realitatea virtuala, echipa acestui brand poate experimenta diferite modele si machete, incercand sa le gaseasca pe cele care generează cel mai bun feedback din partea clientilor.

Chiar daca realitatea virtuala necesita anumite costuri, tot este mai rentabila decat reproiectarea fizica a magazinelor, doar pentru a afla ca designul nu functioneaza atat de bine pe cat se astepta.

Brandul Rebecca Minkoff a mers si mai departe in experimentele sale cu realitatea virtuala. El folosind tehnologia VR in proiectarea articolelor si accesoriilor marcii sale. Inainte de a produce de fapt o geanta intr-o culoare noua, designerul de moda o testeaza in VR pentru a vedea daca este la fel de eficienta pe cat se doreste sa fie.

Avantajele realitatii virtuale pentru branduri


  • Aduce mai multi clienti;
  • Reduce costurile semnificativ;
  • Creeaza unicitate si noutate;
  • Creeaza efectul de viralitate.

Asadar, industria modei este o industrie extrem de vizuala, care depinde in mare masura de ceea ce vede clientul. De exemplu, atunci cand admiram spectacolele de moda cu modele care prezinta tinutele de-a lungul podiumului, incercam sa ne imaginam pe noi insine in aceleasi tinute. Nu cumparam niciodata un articol vestimentar fara sa-l vedem sau sa ne privim in oglinda. Acesta este unul dintre motivele pentru care moda si realitatea virtuala par sa fie facute una pentru cealalta.

In plus, efectul prezentei virtuale la spectacole si capacitatea de a vedea hainele de aproape, imbunatateste impresia potentialilor clienti de mai bine de zece ori.

Intra in contact cu noi


[contact-form-7 id=”9″ title=”Contact form 1″]
By |2020-12-14T10:26:13+00:00December 14th, 2020|3D - VR, Edu, Uncategorized|Comments Off on Realitatea virtuala in industria modei

About the Author:

Marketing Manager, specialist in implementarea aplicatiilor de realitate virtuala pe ariile de Learning, Wellbeing si Management